OM OSS

Copyright © 2015. Hönö Båtrutor. All Rights Reserved

Om oss på Hönö Båtrutor

 

Hönö Båtrutor är ett företag som inriktar sig på tillverkning av Båtrutor.

Företaget startades 2000 av bröderna Calle och Christian Nielsen. Numera är det jag, Calle som driver företaget. Jag har också arbeta med likvärdigt arbete sedan mitten av 70-talet och började min karriär på Götaverken med en fartygsbyggarlinje. Sedan dess har det flutit på med inriktning på båtar.

 

 

 

Hönö båtrutor tillverkar många olika varianter av båtrutor, ventiler, dörrar och vindrutor står på programmet.

Vi är också öppna för andra förslag av tillverkning i aluminium.

 

Tillverkning av ramar kan göras till många olika båtmodeller och har också färdigamallar för många modeller. Kontakta oss gärna för att se om malla finns för just din modell. Finns inte mallen hjälper vi gärna till vid mallning.

Alla vindrutor och annat tillverkas av egendesignade aluminiumramar med profil. Ramarna böjs eller kapas för att sen sammansättas till rutor, vindrutor, dörrar och annat. Aluminiumramar som böjs till vindrutor hand poleras och sedan eloxeras i olika nyanser med hård yta av 20 my. Denna yta är självklart saltvattenbeständig och ska hålla sin glans under många år. Raka ramar har en från fabrik eloxerad yta, också denna av 20 my.

Ramar med eloxering kan fås i olika nyanser såsom, Natur, Svart, Amber (brun) Guld och Champagne.

Tillverkningen är ett 100 % hantverk och varje moment och del kontrolleras noggrant innan hopmontering.

Vindrutorna glasa är normalt med ett starkt härdat säkerhetsglas. Detta glas kan också fås i flera olika nyanser. Klart ofärgat, Sotat rökfärgat, Bronstonat och Grönt är vanligast. Även andra varianter finns att tillgå.

Glas till ramar kan också fås i dubbelhärdat isolerglas. Detta är mycket praktiskt då man vill slippa kondens och släppa ute solljusets UV. Det blir självklart också lättare att behålla värmen i båten.

Härdade glas kan också fås i många olika tjocklekar. Ett härdat glas är ca fem ggr. starkare än ett vanligt fönsterglas.

Alla sorters plastglas finns också att tillgå, vi gör gärna dina nya akrylglas till din segelbåt. Plastglas (akryl, plexiglas) kan också formas för t.ex. styrpulpetrutor eller vindrutor.

Då ramar och glas hopmonteras används ett speciallim (sealer) som säkerställer 100 % täthet mellan ram och glas. Små distansbrickor används så glas och ram aldrig kan vidröra vid varann. Rutorna fogas dessutom på utsidan. Vid montering senare i båt kan gummilist, lim eller t.ex bytyltejp användas. Viktigast är dock att som båtägare få en tät och säker båtruta.

Hönö Båtrutor och Calle vill gärna tillverka just dina båtrutor och vi kan lämna garantier och säkerställa säkra och trygga leveranser.